Naast benzine nu ook vlees, groente en bier onbetaalbaar

Naast benzine nu ook vlees, groente en bier onbetaalbaar 

10 mei 2022 - 11:07

Het leven blijft onbetaalbaarder dan onbetaalbaar. Afgelopen maand kwam de inflatie op een net geen recordhoogte - dat was in maart van dit jaar - uit van 9,6 procent. Grote boosdoeners zijn uiteraard olie en gas, maar ook steeds meer eerste levensbehoeftes als vlees (+10,5), groente (+12,6) en natuurlijk bier (+13,2).

Niet zo best dus. De prijzen van voedingsmiddelen als vlees en groente lopen snel op en dragen zo steeds meer bij aan het onbetaalbaar maken van uw leven. Voeding in zijn algemeen was in april 8,5 procent duurder dan een jaar eerder. In maart was die stijging nog 6,2 procent. Andere uitgaven die duurder worden zijn, naast energie, bijvoorbeeld het huren van bungalowhuisjes, klein gereedschap en meubelen, meldt de NOS.

Kortom, allemaal leuk en aardig dat met verlaging van de accijns geprobeerd is om de inflatie te dempen, maar dit had maar beperkt effect. De prijzen voor olie en gas zullen voorlopig nog wel hoog blijven, aangezien steeds meer landen de Russen ook op dit vlak aan het cancelen zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml