Naast IJsselmeerziekenhuizen ook MC Slotervaart failliet
Binnenland

Naast IJsselmeerziekenhuizen ook MC Slotervaart failliet.

Een zeer trieste dag voor ziekenhuispersoneel en patiënten. Nadat vanmorgen officieel bekend werd dat de IJsselmeerziekenhuizen failliet zijn verklaard, is ook het doek gevallen voor het Medisch Centrum Slotervaart.

Eergisteren werd uitstel van betaling aangevraagd voor het noodlijdende ziekenhuis. Dat bleek te laat. Ondanks dat het MC er alles aan wilde doen om het ziekenhuis zo lang mogelijk open te houden, bleek dat niets meer dan een utopie.

Patiënten meldden dat afspraken massaal gecanceld werden, de apotheek nagenoeg leeg was en dat medewerkers niet op hun werk verschenen. Het ziekenhuis meldt nu dat de sluiting op korte termijn zal gaan plaatsvinden.

De 80 patiënten die er nu nog liggen worden maximaal vóór 15.00 uur morgenmiddag overgeplaatst naar andere ziekenhuizen. Dit om de goede zorg optimaal te kunnen waarborgen. Wat er met het personeel gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Volgens Het Parool is de gemeente Amsterdam momenteel druk bezig met het opzetten van initiatieven waarmee personeel aan een andere baan geholpen kan worden.

Over personeel gesproken, die waren nog niet geïnformeerd over de sluiting. Volgens een restaurant-medewerker heeft de leiding überhaupt niets gecommuniceerd met het personeel. Behalve dan dat de salarissen niet meer uitbetaald worden. Wel zijn medewerkers een halfuurtje geleden begonnen met protesteren. Vinden we eigenlijk echt heel kut voor hen. 

Ondertussen plempen ziekenhuizen hun steunbetuigingen op Twitter. Dat is altijd mooi en helpt veel.

Alle artikelen geladen. Overzicht →