Nabestaanden treinkaping dagen Staat voor rechter
Binnenland

Nabestaanden treinkaping dagen Staat voor rechter.

De Nederlandse Staat zal vanaf vier november in de rechtbank in Den Haag verantwoording af moeten leggen voor het afknallen van twee Molukse treinkapers in 1977. Bij de beƫindiging van de kaping zouden de weerloze en op de grond liggende kapers door mariniers van het leven zijn beroofd.

Volgens de advocaat van de nabestaanden, Liesbeth Zegveld, is het de families absoluut niet te doen om het geld, maar om erkenning. Ze zegt: "De nabestaanden van de kapers hebben altijd het gevoel gehad dat ze in het verdomhoekje zaten."Ze keuren die kaping op geen enkele wijze goed, ze willen aandacht voor het feit dat ook terroristen recht hebben op een proces."

Dat ze er pas zo laat een zaak van hebben gemaakt heeft er volgens de advocate mee te maken dat ze de stukken, de feiten al die jaren niet hadden. "Ze hadden wel altijd het gevoel dat het anders ligt."

Verjaard

Inmiddels is de zaak officieel verjaard en is het hoogst onzeker of de rechter hem Ć¼berhaupt nog wil behandelen. Zegveld stelt echter dat er meer dan voldoende reden voor is, zo weet de NOS.

Alle artikelen geladen. Overzicht →