Nader onderzoek naar ruitentikker Saleh A. 

20 december 2017 - 16:00

De Syrisch/Palestijnse Saleh A. stond vandaag voor de rechtbank in Amsterdam op verdenking van vernieling en inbraak. Het jatten van de Israƫlische vlag is blijkbaar niet belangrijk, zodat hem niet ook nog eens diefstal verweten kan worden.

Tijdens de behandeling van de zaak kwam naar voren dat de 29-jarige man al vier maanden bij een psycholoog loopt, de gemeente achtte dat destijds blijkbaar noodzakelijk.

De reclassering maakt zich grote zorgen om Saleh, die tegen hen verklaard zou hebben "als een vulkaan te zijn die op uitbarsten staat."

Wat hij daar mee bedoelt? Nou gewoon, het opkroppen van verdriet en woede. Of bij die uitbarsting dan ook geweld komt kijken? "Nee, ik wil een wereld van vrede."

Hoe de verstrooide A. betekenis aan die vrede geeft, blijkt uit het feit dat hij tegenover de reclassering verklaarde dat het slopen van het restaurant "slechts de eerste stap is geweest." Wat hij als tweede stap in gedachte heeft? "Dat vertel ik later, dat hoeft niemand te weten."

Nog een opmerkelijke uitspraak van A, is dat hij zegt alleen naar Nederland te zijn gekomen voor papieren. Zodra hij die heeft wil hij graag terug naar zijn thuisland. Vast met behoud van uitkering, welk nut heeft het anders om op en neer te reizen?

In ieder geval wijzen de uitspraken van A. er niet op dat hij honderd procent in orde is. Die mening deelt de rechtbank ook, vandaar dat er is verzocht een psychiatrisch onderzoek te laten uitvoeren naar Saleh A. Altijd mooi voor eventuele strafvermindering door verzachtende omstandigheden.

Wanneer de zaak hervat zal worden is nog onbekend. U kunt de tweets van de, in de rechtbank aanwezige, Saskia Belleman nog eens rustig nalezen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie