'Naïef' jihadbruidje nog 90 dagen achter de tralies 

03 augustus 2018 - 12:23

Zoals de verwachting was blijft de 22-jarige Melis A. - die is teruggekeerd uit het strijdgebied van Islamitische Staat - nog negentig dagen vastzitten.

A. reisde ongeveer twee jaar geleden haar geradicaliseerde partner achterna naar Syrië. Ze zat eerst een tijd in Turkije voor ze begin vorig jaar de grens met Syrië overstak. "Toen oktober vorig jaar haar man overleed, is zij vertrokken", aldus haar advocaat. A. was toen al zwanger.

Volgens de advocaat hangt A. geen radicaal gedachtegoed aan, maar is ze 'kinderlijk naïef'. "Ze geloofde het mooie plaatje dat haar vriend schetste van het kalifaat." Volgens Sen is ze de liefde achternagereisd. "Ze voelde zich hier als moslima niet begrepen. Haar ouders lachten haar uit omdat ze een khimar (een soort hoofddoek) droeg."

Alle krokodillentranen ten spijt, de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam is hier niet gevoelig voor en verlengde haar voorarrest met 90 dagen. Daarna start de rechtszaak tegen haar. Ze moet daarom op 17 oktober voor het eerst voor het hekje verschijnen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie