Naïeve Belgen spekken Vlaamse dorpskapper
Raar

Naïeve Belgen spekken Vlaamse dorpskapper.

Amai. De 58-jarige Walter C., sinds jaar en dag kapper in het Belgische Hoevenen, heeft ruim veertig dorpsgenoten jarenlang in het ootje genomen. C. wist heel toevallig van een gouden investeringstip, met een aantrekkelijk rentepercentage van 22 procent.

Wie wil dat nu niet? Het enige minpuntje was dat het een geheim investeringsfonds betrof. Bij menig pienter persoon gaat er dan direct een belletje rinkelen. Veertig goedgelovige Vlamingen trapten er knikkebollend en met open spaarrekening in.

C., die zich vermoedelijk krom gelachen heeft om de oprechte domheid van zijn klandizie, graaide op die manier in enkele jaren ruim twee miljoen euro bij elkaar. Maar wacht, het is nu niet zo dat hij echt helemaal niets meer voor zijn investeerders deed. Wie hem spekte, mocht gratis geknipt worden.

Het oplichten kwam onlangs tot een abrupt einde. De dorpsoplichter moest zich vandaag verantwoorden voor de rechtbank in Antwerpen. Hij gaf toe dat hij "een beetje fout" was geweest, maar verkondigde ook dat hij het binnengeharkte bedrag tot de laatste cent heeft opgemaakt.

De rechtbank veroordeelde de Hoevenense 'huisvriend' tot vier jaar cel, waarvan twee voorwaardelijk. Of hij het geld er echt doorheen heeft gejaagd zullen we nooit weten.

Noot van de redactie: De gebruikte foto heeft niets te maken met de kapper uit het verhaal.

Alle artikelen geladen. Overzicht →