NAM moet waardecompensatie direct aftikken 

23 januari 2018 - 11:25

Een ongetwijfeld welkome steun in de rug voor de arme Groningers. De NAM, het bedrijf dat met de gasboringen verantwoordelijk is voor het feit dat door aardschokken in de provincie alles kapot trilt, moet direct lappen aan gedupeerden ter compensatie voor de waardedaling van hun huizen.

De NAM heeft daar natuurlijk geen zin in en zegt dat alleen bij woningverkoop een betrouwbare schatting valt te maken van het waardeverlies door bevingen.

Volgens Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) gaat het aardoliebedrijf echter voorbij aan het feit dat veel mensen hun woning waarschijnlijk überhaupt niet verkocht krijgen als de muren onder de scheuren zitten. Met als gevolg veel onzekerheid.

Het gerechtshof in Leeuwarden ging daar zojuist in mee, in 2015 kwam de rechtbank tot hetzelfde oordeel. "We zijn blij met de uitspraak", aldus WAG-voorzitter Lolke Weegenaar. "Nu moet de NAM ook doorpakken. We willen zo snel als mogelijk met onze advocaten en de NAM om tafel om de compensatie te bespreken. Vier jaar na de dagvaarding wordt dat ook wel eens tijd."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie