Sylvana veegt vloer aan met Forum voor Democratie
Binnenland

Sylvana veegt vloer aan met Forum voor Democratie.

De politieke strijd om de Amsterdamse zetels zal in maart in alle hevigheid losbarsten. Vandaag is alvast een begin gemaakt door Sylvana Simons.

In het AD kon de lijsttrekker van partij Bij1 het niet nalaten uit te halen naar Forum voor Democratie en Annabel Nanninga, die namens namens de partij meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in de hoofdstad.

La Simons noemt het FvD een partij die mensenrechten niet erkent en aanzet tot haat. Het is aan de kiezer om deze retoriek onschadelijk te maken. Het feit dat een van de lijsttrekkers van Forum ook van Surinaamse afkomst is, namelijk Yernaz Ramautarsing, laat ze voor het gemak even buiten beschouwing.

Ook moet Annabel het persoonlijk ontgelden, de term dobbernegers die zij gebruikte voor bootvluchtelingen is tegen het zere been van Simons. Zij snapt niet wat mensen die dit soort termen vol trots bedenken in de gemeenteraad te zoeken hebben.

Ach, het is voor een uitgerangeerde TMF-VJ ook lastig om het onderscheid te maken tussen een politica en een columniste. Nanninga verklaarde eerder geen hekel te hebben aan Sylvana, maar dat ze niet houdt van haar slachtofferrol en hoe ze alles op de emotie speelt.

Sylvana verheugt zich niet op een bitchfight maar vindt dat Amsterdam, een bijzondere stad blijft waar 180 nationaliteiten zich ontmoeten.

Wij wensen zowel Sylvana als Annabel veel succes met de verkiezingen in maart.

Alle artikelen geladen. Overzicht →