NASA: 'Europa veelbelovende plek'
Tech

NASA: 'Europa veelbelovende plek'.

Terwijl Forum voor Democratie haar bootschoenrevolte tegen Europa voert, zijn de wetenschappers van NASA bijzonder opgeheven over de toekomst van Europa. Dat andere Europa welteverstaan: de maan van Jupiter.

De astronomen van NASA waren het er al een tijdje over eens dat er bevroren water op de polen van Jupiter zit. Met de Hubble-telescoop zijn nu ook waterpluimen ontdekt die uit het oppervlak van de maan spuwen. Dit is goed nieuws voor mogelijk onderzoek naar buitenaardse micro-organismen in het Europa-water, aldus SkyNews

Om deze waterbron te onderzoeken hoeven nu niet kilometers dikke ijsplaten te worden doorboord, maar zou het wellicht mogelijk zijn monsters uit de atmosfeer te nemen. Op basis van de beelden stellen de geleerden vast dat de waterpluimen liefst 200 kilometer hoog zijn, en het water daarna neerslaat op de maan.

NASA is van plan na 2020 een speciale satelliet richting Europa te sturen. Wat bruiloft- en bar mitswa-trivia: Jupiter is de grootste planeet in ons zonnestelsel en de vijfde planeet vanaf de zon, de planeet heeft 67 manen waarvan Ganymedes de grootste is, Europa past iets meer dan vier keer in onze aarde en is het dichtstbijzijnde hemellichaam met mogelijk leven. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →