Nations League: Frenkie de Jong verliest van Frankrijk
Binnenland

Nations League: Frenkie de Jong verliest van Frankrijk.

Dat Frenkie de Jong laatste wordt in een poule met Frankrijk en Duitsland, daar kunt u wat ons betreft vast een Toto-formuliertje op inzetten. Gisteren verloren Frenkie en zijn tien volgelingen dan ook direct het eerste duel met 2-1 van de Fransen.

Niet getreurd: volgens het gros van de media heeft Nederland met Frenkie de Jong een wereldspeler in huis. De extreem gehypte Ajacied kon gisteren een nederlaag helaas niet voorkomen. Dat komt omdat er nog tien anderen op het veld stonden.

De 1-0 van de 'haantjes' werd cadeau gedaan door kersvers Sevilla-aanvaller Quinsy Promes die de bal voor de gelegenheid naar achteren kopte, zo in de voeten van de vrijstaande Blaise Matuidi. Die hoefde hem alleen maar voor te geven op Kylian Mbappé, die Cillessen vervolgens kansloos liet. Had De Jong in de goal gestaan, dan was die treffer niet gevallen.

In de tweede helft ging de Jong wat beter spelen, waardoor er kansen ontstonden voor hem en de tien in dienst van De Jong voetballende Nederlanders. De 1-1 kwam dan ook geheel verassend niet van de voet van de Ajacied, maar doordat het Memphis Depay, Kenny Tete en Ryan Babel lukte de bal naar dezelfde kleur te spelen. Als extra herkenningspunt moest Ryan Babel zijn haar trouwens roze verven, een slimme tactiek. We zien progressie, mensen. 

Die 1-1 stond overigens niet lang op het scorebord. Olivier Giroud, die tot het maken van de 2-1 al tien wedstrijden niet had gescoord, werd even uit het oog verloren door Virgil van Dijk. Omdat Frenkie de Jong niet overal tegelijk kan zijn, vertrouwde hij de verdedigende taken toe aan de Liverpool-man die vorig jaar nog 80 miljoen kostte. Dat bleek een cruciale inschattingsfout. Pats, boem: 2-1. In het restant van de wedstrijd kon De Jong het volk niet meer bekoren met oogstrelende en splijtende pasjes.

Leuk, die Nations League. Op 13 oktober staat tegen Duitsland een voor Nederland zespunten duel op het programma. Gelukkig hebben we Frenkie de Jong, Neerlands hoop in bange dagen.

Hoeveel miljoen gaat Frenkie de Jong opleveren?
200
500
800
Eén miljard euro
Tien miljard euro
Created with Quiz Creator
Alle artikelen geladen. Overzicht →