Nations League: Oranje tegen Engeland
Binnenland

Nations League: Oranje tegen Engeland.

Ja mensen. Zojuist is er geloot voor de halve finale van het toernooi waar wij tenminste wel bij zijn, de Nations League. Het Nederlands elftal speelt daarin tegen Engeland. De andere halve finale is tussen Portugal en Zwitserland.

Voor de mensen die het allemaal niet kunnen volgen: Oranje werd eerste in zijn groep met Frankrijk en Duitsland en kwalificeerde zich daarmee voor de eindronde in Portugal. Daarvoor was dus net de loting en we spelen dus tegen Engeland (in de stad Guimarães).

Omcirkel daarom maar alvast de dag 6 juni (en 9 juni, wanneer de finale en troostfinale gespeeld wordt) in uw agenda, want na tig jaar wachten kunnen we eindelijk weer eens met zijn allen kijken hoe het Oranje vergaat op een eindronde (misschien worden we zelfs wel kampioen).

O ja, voor de duidelijkheid: dit zijn dus NIET de Play Offs voor een EK-ticket. Die worden pas na de reguliere kwalificatie afgewerkt. Wel is het zo dat mocht Nederland zich niet plaatsen (niet ondenkbaar, het lot heeft ons immers gisteren weer aan de Duitsers gekoppeld) 'wij' als groepswinnaar automatisch in die Play Offs zitten. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →