Natuurbrand Best, brandweer vindt brandende waxinelichtjes

Natuurbrand Best, brandweer vindt brandende waxinelichtjes 

02 september 2022 - 11:14

Lekker slim. Afgelopen nacht heeft in het Brabantse Best een brand gewoed (die inmiddels is geblust) en dan vraag je je altijd af hoe zoiets ontstaat. Nou, het blijkt dat de brandweer op bospaden in het gebied brandende waxinelichtjes heeft gevonden. Die zijn daar neergezet vanwege een tocht die voor de jeugd was uitgezet.

Nu is het helemaal niet gezegd dat dit ook daadwerkelijk de oorzaak van de brand is, maar toch - nogmaals - lekker slim om in de kurkdroge natuur brandende waxinelichtjes te plaatsen... Wat is er mis met kids gewoon een zaklamp mee te geven? Afijn: "We zien niet direct aanleiding te veronderstellen dat dit de oorzaak is. Maar het is uitermate onhandig om in het donker met jeugd het bos in te gaan en brandende voorwerpen te gebruiken, zeker nu het zo droog is", aldus de brandweer. Volgens hem neemt de politie het verdere onderzoek nu op zich.

De brandweer gaat verder: volgens een woordvoerder is het - nog los van de lichtjes - niet zo handig dat er ’s nachts speurtochten worden georganiseerd in een gortdroog bos. "De brandweer rekent niet op kinderen in het bos bij een uitruk. We verwachten daar geen rondlopende groep kinderen, ook zonder waxinelichtjes is dat gevaarlijk. Dat is niet verantwoord. We hebben iemand van de leiding daarop aangesproken."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml