Natuurgenezer injecteerde patiënt met lamsbloed
Binnenland

Natuurgenezer injecteerde patiënt met lamsbloed.

De omstreden Duitse natuurgenezer Klaus Ross heeft de Nederlandse patiënt Klaas Tulp geïnjecteerd met bloed uit de navelstreng van een lam, waarin stamcellen zaten. Tulp had toen al bijna 10.000 euro uitgegeven aan de in Nederland verboden behandeling met glucoseblokker 3-bromopyruvat (3-BP).

De Nederlander is vermoedelijk de enige patiënten die beide behandelingen heeft ondergaan. Hij merkte er vrij weinig van, hooguit voelde hij zich wat vermoeid, zegt hij tegen Trouw.

Hij leerde Ross kennen als een 'geduldige, oprechte man' die hard werkte. Tulp kwam bij de kliniek terecht nadat hij chemotherapie had geweigerd, maar trof daar alleen uitbehandelde kankerpatiënten. Sommigen van hen leefden veel langer dan reguliere artsen hadden voorspeld, aldus Tulp. Hij staat nog steeds achter de natuurgenezer en roept andere patiënten op om met positieve ervaringen naar buiten te treden.

'Dood door schuld'

Volgens oud collega André Hartel, grondlegger van de kliniek en de 3-BP-behandeling, heeft de Duitse natuurgenezer Klaus Ross schuld aan de dood van drie in augustus overleden kankerpatiënten door het toedienen van een overdosis.

Ook het Duitse Openbaar Ministerie verdenkt Ross van de dood van drie personen, onder wie een Nederlandse man en vrouw. Zo'n 70 kankerpatiënten, vooral Nederlanders en een aantal Belgen, zijn overleden in de bewuste kliniek. De politie onderzoekt hun lichamen om te zien of zij aan hun ziekte zijn bezweken of aan een behandeling met glucoseblokkers.

Alle artikelen geladen. Overzicht →