'Natuurgenezer Ross gaf overdosis'
Binnenland

'Natuurgenezer Ross gaf overdosis'.

Volgens oud collega André Hartel heeft de Duitse natuurgenezer Klaus Ross schuld aan de dood van drie in augustus overleden kankerpatiënten door het toedienen van een overdosis.

Daarmee onderschrijft Hartel de eerdere bekendmaking van het Duitse Openbaar Ministerie. Het OM verdenkt Ross van de dood van drie personen, onder wie een Nederlandse man en vrouw, na toediening van een medicament in het Biologisch Kankercentrum in het Duitse Bracht.

Overdosis

De Nederlandse Hartel is grondlegger van de kliniek en de daar gebruikte behandeling met glucoseblokkers (het preparaat 3-Bromopyruvat, 3-BP). Ross gebruikte eerst in Duitsland bereide 3BP-infusen, maar stapte over naar goedkoper Amerikaans poeder waarmee hij zelf een infuus maakte.

Daar is het fout gegaan, meent Hartel. "Ik denk dat hij vervolgens een te hoge dosis 3BP heeft gebruikt bij de bereiding van de infusen", vertelt hij aan De Telegraaf. "Het braken en de hevige hoofdpijn waaraan de patiënten hebben geleden doen sterk aan een overdosis denken."

Mogelijk meer slachtoffers

Gisteren werd bekend dat vermoedelijk zo'n 70 kankerpatiënten, vooral Nederlanders, zijn overleden in de kliniek. De politie onderzoekt nu of zij aan hun ziekte zijn bezweken of aan een behandeling met glucoseblokkers.

Alle artikelen geladen. Overzicht →