Natuurlijk: Overvallers EO-cameraploeg niet terug de bak in

Natuurlijk: Overvallers EO-cameraploeg niet terug de bak in 

03 januari 2023 - 14:59

Hadden we anders verwacht? Twee 18-jarigen uit Utrecht hoeven niet meer terug de cel in voor het overvallen en beroven van een cameraploeg van de EO bij een school in de wijk Leidsche Rijn vorig jaar. Ze kregen weliswaar celstraffen opgelegd, maar die hebben ze al in voorarrest uitgezeten.

De beroving van de televisieploeg gebeurde vorig voorjaar, net in een periode dat Free Press Unlimited bekend maakte dat de veiligheid van journalisten tijdens hun werk flink afnam. Op klaarlichte dag kwamen de twee jongens met een bus langs de plek waar de EO-ploeg van vier mensen opnames maakte en besloten spontaan de overval te plegen. De ploeg werd met een schroevendraaier bedreigd en ze gebruikten geweld om de camera mee te nemen. Een getuige zag alles gebeuren en belde de politie. Die wist de bus in in de wijk Overvecht klem te rijden.

"Volgens de 18-jarige Alal Ben G. had de beroving echter niks te maken met een aanval op de vrije pers, maar was hij samen met zijn vriend uit op waardevolle spullen. De man gaf ook toe voor en na deze beroving en dus ook tijdens zijn voorlopige vrijlating voor dit misdrijf, zeker zes auto-inbraken had gepleegd. De andere verdachte was tijdens de overval nog 17 jaar en hij werd als minderjarige veroordeeld tot jeugddetentie."

Natuurlijk. En dus vindt de rechter dat de twee lang genoeg in de bak hebben gezeten en paste daarop de straf aan, namelijk voor de een 210 dagen, waarvan 81 voorwaardelijk (hij zat al 129 dagen in voorarrest) en voor de andere, minderjarige jongen 80 dagen cel, waarvan 28 dagen voorwaardelijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml