Natuurorganisaties WOEST om afknallen wolf, doen massaal aangifte

Natuurorganisaties WOEST om afknallen wolf, doen massaal aangifte 

10 juli 2023 - 11:12

Natuurorganisaties zijn helemaal woest. Afgelopen weekend is namelijk een arme, weerloze wolf kapotgeschoten door iemand die was ingehuurd door de grote boze burgemeester Rikus Jager. De wolf had een boer gebeten die het had gewaagd om hem te beletten heerlijke, sappige schapen op te peuzelen.

De Faunabescherming, Animal Rights en dierenrechtenorganisatie Bite Back doen aangifte tegen zowel de burgervader als de schapenboer. De wolf is namelijk een beschermde diersoort en die mag je niet neerschieten. FOEI! 

Wat was er ook alweer gebeurd? Gisterochtend raakte de boer uit het Drentse dorp Wapse gewond toen hij een wolf van zijn terrein probeerde te verjagen. Het dier had enkele van zijn schapen doodgebeten en was nog steeds binnen de afrastering rond het terrein. Ongeveer een uur na het incident werd opdracht gegeven om de wolf dood te schieten, na overleg met burgemeester en politie. Volgens het gemeentebestuur was de veiligheid van mensen in het geding en was er sprake van acuut gevaar.

De natuurorganisaties geloven dit niet zo. Zij zeggen dat het allemaal best zo kan zijn dat die boer is gebeten, maar dat dit toch echt zijn eigen schuld is. Elk dier dat in het nauw wordt gedreven zal zichzelf verdedigen. En ja, als je als boer dan met een hooivork en schep naar een wolf toestapt dan vraag je er ook om. En dat een wolf zijn schapen opvreet? Tja, dat is NATUUR. 

Met andere woorden, de boer en burgervader die opdracht tot het schieten gaf, mogen wel uitkijken.  Illegaal doden van een wolf kan een gevangenisstraf van drie jaar of een boete van tienduizenden euro's opleveren. Wordt vervolgd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml