Britse onderzoekers vinden nazischat
Buitenland

Britse onderzoekers vinden nazischat.

Britse onderzoekers claimen een nazischat gevonden te hebben voor de kust van IJsland. De buit werd naar eigen zeggen aangetroffen toen ze aan het hengelen waren naar het nazischip SS Minden en zou deels uit goud bestaan en daardoor een waarde hebben van wel 100 miljoen euro. Ze hadden echter geen toestemming om daar te vissen dus is het nog even afwachten of ze de schat wel mee mogen nemen.

In eerste instantie werden ze dan ook door de IJslandse kustwacht opgepakt en overgedragen aan de politie. Inmiddels hebben de IJslanders vanzelfsprekend ook wel interesse gekregen in de schat. Voordat u trouwens heel erg enthousiast wordt, er wordt wel vaker geclaimd dat ergens nazischatten zitten. 

Wél kleeft er een goed verhaal aan deze schat vast: nadat het bewuste schip in 1939 van Brazilië naar Duitsland voer en de Britten het in het vizier kregen, zou Hitler zelf de opdracht hebben gegeven de boot te laten zinken uit angst dat de kostbare lading werd ontdekt. De voormalig Duitse politicus wilde voorkomen dat de buit in handen viel van de Britten, iets wat dus uiteindelijk waarschijnlijk niet helemaal gaat lukken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →