Ne-Yo: 'Waarom staan ouders geslachtoperaties bij kids toe?'

Ne-Yo: 'Waarom staan ouders geslachtoperaties bij kids toe?' 

07 augustus 2023 - 15:44

De Amerikaanse singer-songwriter Ne-Yo, die u kunt kennen van nummers als So sick en Miss Independent, heeft afgelopen weekend voor een flink portie ophef gezorgd. Meneer snapte niet waarom ouders toestaan dat kinderen op jonge leeftijd geslachtsoperaties laten ondergaan. 

In een interview voor VladTV zei hij "Als je kleine jongen naar je toe komt en zegt: ‘papa, ik wil een meisje zijn’. En je laat hem gewoon zijn gang gaan? Hij is 5. Als je een 5-jarige jongen de hele dag snoep laat eten, dan gaat hij dat doen. Sinds wanneer is het een goed idee om een 5-jarige, een 6-jarige, een 12-jarige zelf een levensveranderende beslissing te laten nemen? Wanneer is dat gebeurd? Ik begrijp het niet."

Hij komt naar eigen zeggen natuurlijk ook uit een andere tijd: "Toen was een man nog een man en een vrouw gewoon een vrouw. Er waren twee genders en zo was het. Je kon je als een goudvis identificeren als je dat wilde, maar dat was niet mijn probleem. Het wordt pas mijn probleem als je wil dat ik meespeel. Ik ga je geen goudvis noemen.”

Niet zulke handige uitspraken en dus kwam er ophef. En dat kun je als artiest niet gebruiken want voor je het weet ben je gecanceld. Daarom besloot hij gisteravond "na lang nadenken" om 'sorry' te zeggen. Naar eigen zeggen beseft hij nu pas hoe lomp zijn opmerkingen waren: "Ik zal mij beter laten informeren over het onderwerp genderidentiteit. Zodat ik toekomstige gesprekken met meer empathie kan benaderen." schrijft hij op Twitter X.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml