Nederland declasseert Frankrijk: 2-0
Binnenland

Nederland declasseert Frankrijk: 2-0.

Wat doet die Koeman het voortreffelijk met het Nederlands Elftal. Na een afgetekende 3-0 zege op Duitsland heeft Oranje vanavond met 2-0 van wereldkampioen Frankrijk gewonnen.

Nederland speelde goed. Heel erg goed. Voortreffelijk. Komt natuurlijk door De Kuip, niet voor niets door de BBC op nr. 6 geplaatst op de ranglijst der meest intimiderende stadions.

However, mochten we aankomende maandag gelijkspelen of winnen bij onze aartsvijand, dan pakken we gewoon de winst in de Nations League, en dat terwijl bookmakers en totoblaadjes-voorspellers Nederland vooraf als gedoodverfde degradant hadden genoteerd.

Zoals Cruijff ooit zei is la pelota gewoon redonda, snappie? In normaal Nederlands betekent dat zoiets als dat de bal rond is. In het Spaans trouwens ook.

Nu: we hadden vaak kritiek op het Nederlands Elftal. Maar dat was vooral toen de onbekwame Danny Blind door verwarde KNVB-baasjes naar voren werd geschoven. Dus terecht. Maar nu? Nu is alles anders. Louis van Gaal zou zeggen: We give de French a biscuit from own dough. Een week geworden Willem Vissers gaat de eerstvolgende keer dat hij bij Studio Voetbal mag aanschuiven nog een loftrompetje blazen over de multiculturele samenleving.

Goed. We are out. Gaan nu de polonaise lopen met hippe Dries Roelvink-muziek en een wild wapperende bos penen op ons schedeldak. Nu is de wereld voor even mooi.

Nederland wint de Nations League?
Ja
Nee
MATCHFIXING (geen bewijs voor)
Created with SurveyMaker
Alle artikelen geladen. Overzicht →