Nederland in Verzet picknickt voor uw vrijheid

Nederland in Verzet picknickt voor uw vrijheid 

05 mei 2021 - 14:00

Wat gezellig! De actiegroep Nederland in Verzet heeft Bevrijdingsdag aangegrepen om te demonstreren door middel van 'een picknick', die op dit moment plaatsvindt op de Dam in Amsterdam waarmee het strijdt voor de vrijheid van iedereen.

Via Facebook hebben zich tussen de 80 en 90 mensen aangemeld om mee te doen. Enkele honderden zeggen ge√Įnteresseerd te zijn. Vanaf 17.00 uur komt ook de beweging Vrij en Sociaal Nederland even langs. Zij gaan spreken¬†over het thema vrijheid in relatie tot onder meer politiek, technologie en media. In tegenstelling tot Nederland in Verzet, heeft de beweging dit allemaal netjes van tevoren gemeld bij de gemeente.

Burgemeester Femke Halsema vindt desondanks de demonstraties allemaal prima, maar stelt wel strenge voorwaarden. Zo mag er alleen worden gedemonstreerd aan de Paleiskant van de Dam en niet aan de kant van het Nationaal Monument, waar nog de kransen te zien zijn die daar gisteren tijdens de Dodenherdenking zijn neergelegd.

Verder moeten de deelnemers de coronamaatregelen naleven en moet een eigen ordedienst toezien op een goed verloop. Er mag geen muziek worden gemaakt, versterkt geluid is alleen toegestaan voor toespraken en er zijn stippen neergelegd die ervoor moeten zorgen dat iedereen 1,5 meter afstand houdt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.