Nederland komt migranten tegemoet 

02 juli 2018 - 09:00

Het huidige integratiebeleid is op zijn zachtst gezegd waardeloos. Dat wisten wij natuurlijk al, maar nu is politiek Den Haag daar ook achter gekomen. Daarom gaat er iets veranderen. Per 2020. Dat dan weer wel.

Want nieuwe Nederlanders blijken erg veel moeite te hebben met het leren van de Nederlandse taal. Dat zij zonder enige kennis van zaken met geleend geld van het Rijk een inburgeringscursus moeten zoeken is daarom volgens minister Wouter Koolmees van Integratie een utopie. Bovendien blijven migranten ongewenst eeuwen aan het bijstandsinfuus hangen.

Gemeente gaat het fixen

Het beleid gaat daarom flink op de schop. Vanaf 2020 krijgen migranten gemeentehulp. Dat betekent dat het Rijk geld overmaakt naar gemeenten.Die gaan vervolgens per persoon gaat uitzoeken wat het beste inburgeringsplan is, betaalt en regelt ook de kosten van de inburgeringscursus.

Dreigen met inhouden gratis geld

En reken maar dat Wouter Koolmees lyrisch is over het nieuwe plan. Hij heeft namelijk iets moois achter de hand waarvoor 99 procent van de migranten naar Nederland reizen waar niemand graag afstand van doet: de bijstandsuitkering.  

Niet genoeg inspannen? Hup, korten maar. Geen passend werk/vrijwilligerswerk accepteren? Wederom korten.

Service tot aan de deur

Er gaat nóg iets baanbrekends gebeuren, er blijken nogal wat nieuwkomers in de schulden te geraken. Om dat tegen te gaan, zullen bijstandsuitkeringen niet volledig meer worden uitbetaald. De gemeente gaat netjes de vaste lasten betalen, en stort het restbedrag op de rekening.

Wat een service. Misschien kunnen we ook gaan helpen met onkruid wieden in de tuin?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie