'Nederland overspoeld door tsunami aan zakkenrollers'

'Nederland overspoeld door tsunami aan zakkenrollers' 

04 augustus 2023 - 09:33

Het is weer zover: morgen begint de Canal Parade in het kader van de Pride in Amsterdam en mocht u zin hebben om ook in de menigte te gaan staan om een kijkje te nemen, wees dan beducht voor zakkenrollers. Zakkenrollers zijn er namelijk in overvloed. Sterker, ons landje wordt momenteel overspoeld door zakkenrollers.

Het is niet zo dat maar een enkele dief zich tussen de nietsvermoedende bezoekers begeeft. Nee, het gaat volgens de politie om complete bendes. En nu denkt u natuurlijk 'hoe komt het toch dat er zoveel van die bendes zijn'? Zijn de Limburgers boos dat niemand hen serieus neemt? Zijn de Friezen met een psychologisch spelletje tegen de Randstad begonnen? Nee, het zijn goedgeorganiseerde criminele groepen voornamelijk uit Oost-Europa, Noord-Afrika en Zuid-Amerika.

Je verwacht het niet! Deze bendes mikken op grote evenementen zoals de Pride, maar ook Koningsdag en festivals, om lekker de dure spullen van nietsvermoedende bezoekers te jatten. Telefoons met name. Soms reizen ze zelfs een bepaalde rockband achterna om maar elk concert weer toe te kunnen slaan.

Anno 2023 is deze zakkenroller-business weer terug op het niveau van voor de coronapandemie. In 2019 werden 12.852 mensen het slachtoffer, terwijl dat er in de twee opeenvolgende jaren 6915 en 5585 waren. Met andere woorden, let komend weekend maar goed op uw eigendommen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml