'Nederland schopt massaal coronahuisdieren het asiel in'

'Nederland schopt massaal coronahuisdieren het asiel in' 

11 juni 2021 - 13:42

Wat een stelletje engnekken zijn wij Nederlanders toch ook eigenlijk. Eerst tijdens de lockdown uit pure zelfmedelijden een huisdier aanschaffen want wij voelen ons zo moederziel alleen, om vervolgens nu iedereen weer lekker kan doorzakken op het terras en weer naar kantoor kan datzelfde huisdier weer vrolijk het asiel in te bonjouren.

Vooral Amsterdam spant hierin de kroon: in de hoofdstad zien ze overduidelijk een piek in het aantal teruggebrachte dieren. Vooral het hebben van honden blijkt achteraf toch niet zo handig te zijn. Gevolg is dat die viervoeters vaak met gedragsproblemen binnenkomen. Ze zijn niet naar puppycursus geweest (want die waren dicht) en zaten de hele dag alleen thuis bij hun baasje. Daarom zijn ze eenkennig, angstig en agressief. Maar de Amsterdamse dierenopvang ziet ook verwaarloosde katten en angstige konijnen voorbijkomen.

En dan moet de vakantieperiode nog beginnen... Immers traditioneel een periode waarin iedereen die opvang voor hun beestjes te lastig of te duur vindt hun viervoeters maar op straat schoppen of aan een boom vastbinden of iets dergelijks.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.