Nederlander jat hele dure wijn in Spanje, krijgt 4,5 jaar cel

Nederlander jat hele dure wijn in Spanje, krijgt 4,5 jaar cel 

07 maart 2023 - 13:37

Dat zijn nog eens straffen! Een Roemeens-Nederlandse man heeft van een Spaanse rechter liefst 4,5 jaar celstraf gekregen vanwege wijndiefstal. Moet je ook niet doen natuurlijk.

Samen met zijn Mexicaanse vriendin, die 4 jaar moet brommen achter de tralies, nam de man voor meer dan 1,6 miljoen euro aan flessen wijn mee uit het bekende hotel-restaurant El Atrio in de West-Spaanse stad Caceres.

De diefstal was volgens de politie tot in detail voorbereid en vond plaats in oktober 2021. De vrouw leidde de receptioniste af door om 2 uur 's nachts nog een salade te bestellen (terwijl ze al een 14 gangen diner achter de kiezen hadden) en de man sloop naar de wijnkelder en vulde daar een rugzak en twee grote tassen met liefst 45 wijnflessen.

Het was bovendien niet zomaar wijn, maar hele dure wijn. De duurste kostte liefst 350.000 (!) euro. Daar kun je in Nederland toch net geen huis voor kopen. Voor de liefhebber: het betrof een Chateau D'Yquem uit 1806, een Bordeauxwijn.

De arrestatie van het tweetal vorige zomer in Kroatië volgde op een internationale klopjacht na een zoektocht van negen maanden. Zowel de Nederlandse als Kroatische en Roemeense politie waren erbij betrokken. De gestolen flessen wijn zijn overigens nooit teruggevonden (vast lekker opgezopen).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml