Nederlanders in noodsituatie(s): ?
Binnenland

Nederlanders in noodsituatie(s): ?.

Bijna de helft van de Nederlandse bevolking heeft geen flauw benul hoe te handelen wanneer er nood aan de man is. Denk aan een brand, een gaslek of bijvoorbeeld een evacuatie. Heeft het Rode Kruis voor u uitgezocht, dus waarheidsgetrouw.

Nog wat feitjes uit het onderzoek: 66 procent van u weet niet eens de telefoonnummers van uw eigen kinderen en 42 procent kent het mobiele nummer van zijn/haar/het partner niet. Daar staat tegenover dat mocht het écht nodig zijn, 80 procent van de ondervraagden of de een of andere manier wel achter die telefoonnummers zegt te kunnen komen.

Wat pas écht ernstig is, is dat u zich meer lijkt te bekommeren om de opvang van uw huisdier dan om het redden van uw eigen vege lijf. Bijna driekwart van de mensen heeft naar eigen zeggen nooit met naasten gesproken over het eventueel wonen in hun huis bij nood, terwijl 63 procent wél nagedacht heeft over het onderbrengen van een huisdier wanneer de situatie daarom vraagt.

Bovenstaande schrikbarende cijfers zijn voor het Rode Kruis aanleiding een campagne te lanceren om u aan te moedigen een persoonlijk noodplan op te stellen. Hopen dat u daarmee dan een beetje beter bent voorbereid op ellende.

Alle artikelen geladen. Overzicht →