Nederlanders willen inbrekers slopen
Binnenland

Nederlanders willen inbrekers slopen.

Nederlanders bewapenen zich massaal tegen boeven, kruimeldieven en ruitentikkers. Maar liefst 54 procent heeft het juiste gereedschap in huis om ongenode gasten buiten te houden. Dat is een stijging van 8 procent in vergelijking met vorig jaar, bericht de Telegraaf.

“Een inbraak zorgt bij slachtoffers voor veel angst, waardoor sommigen naar wapens grijpen”, vertelt Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). Honkbalknuppel en hockeystick zijn het populairst, maar een select groepje mensen heeft voor de zekerheid zelfs een mes of pepperspray binnen handbereik. Uit onderzoek blijkt dat driekwart zijn of haar wapen ook daadwerkelijk zou durven benutten.

Jacco van Koll is zo iemand. Een paar jaar geleden kwam hij oog in oog te staan met een inbreker. “Diezelfde avond ben ik naar mijn schuur gegaan en heb ik op strategische plekken schroevendraaiers neergelegd. Je kunt daar grote schade mee aanrichten.” Mocht het nodig zijn, dan gaat Jacco er naar eigen zeggen “vol in”.

Alle artikelen geladen. Overzicht →