Nederlanders racistisch? Bullshit!

Nederlanders racistisch? Bullshit!  

16 november 2019 - 11:59

Met de intocht van Sinterklaas is het tijd voor de jaarlijkse quizvraag: zijn Nederlanders racisten? 

De quizvraag leidt tot een jaarlijkse burgeroorlog, vermomd als ‘kinderfeest’. Een burgeroorlog onder aanvoering van een 38-jarige import-Nederlander uit Ghana, die aan een armzalig bestaan in Afrika ontsnapte door de grootste mensenrechtenschending die ‘gezinshereniging’ heet. Een man die niet gehinderd door enig talent doorgaat voor ‘poet’, maar eigenlijk beroepsactivist is en met zijn optredens als spreker hoogstwaarschijnlijk meer verdient dan deze columnist. Dat laatste is uiteraard racisme. Of een verdienmodel dat slachtofferschap heet, dat kan natuurlijk ook.

Maar nog een keer de quizvraag dan: zijn Nederlanders racisten? Het antwoord ‘nee’ is te makkelijk. Het alternatief ‘ja’ nóg makkelijker. We leven in een land waar de voorzitter van de Tweede Kamer een vrouw van Marokkaanse komaf is, die niet eens in Nederland geboren is. Ze kwam naar Nederland op haar vijftiende, wederom als ‘slachtoffer’ van gezinshereniging. Hoe racistisch is een volk dat zo’n vrouw benoemt tot voorzitter van de Tweede Kamer?

We leven in een land waar de burgemeester van Rotterdam een man van Marokkaanse komaf is, die niet eens in Nederland geboren is. Hij kwam naar Nederland op zijn vijftiende, nog zo’n ‘slachtoffer’ van gezinshereniging. Hoe racistisch is een volk dat zo’n man benoemt tot burgemeester van de mooiste stad van Nederland?

We leven in een land waar de VVD een kakelkip van Turkse komaf heeft geïnstalleerd als Tweede Kamerlid. Ook zij kwam niet in Nederland uit haar ei gekropen, maar vluchtte als zevenjarige met haar ouders naar Nederland. Hoe racistisch is een volk dat zelfs een kakelkip een carrière gunt in de politiek?

We leven in een land waar de Mocro- en Moskeemaffia over de straten van Amsterdam heerst. De voetsoldaten zijn geboren op Nederlandse grond en worden hier gedrild tot ondermijners van de Nederlandse rechtsstaat. Hoe racistisch is een land waar justitie, politie en politiek met de handen in het haar staan bij de uitholling van ons leven?

We leven in een land dat een politieke partij die gericht is op de ondermijning van datzelfde land duldt in de Tweede Kamer. Geen van de drie Kamerleden van die partij zijn in Nederland geboren. Hoe racistisch is een land waarbij partijen die puur de belangen van buitenlandse islamitische machten dienen, mogen meepraten over het staatsbelang? 

We leven in een land waar Eva Jinek gebombardeerd is tot Neerlands ‘gift to Television’. Haar ouders vluchtten uit Tsjechië, zij werd geboren in de Verenigde Staten en kwam op haar elfde naar Nederland. Hoe racistisch is een land waar de machthebbers in Hilversum blonde vrouwen alle kansen geven in de media?

We leven in een land waar de dochter van een Argentijnse politicus die ‘nichts hat gewusst’ van moordpartijen uit naam van de regering, het in Nederland tot koningin en redster van de monarchie kan schoppen. Hoe racistisch is een land dat een vrouw accepteert als ultieme uitkeringstrekster met eigen couturier en diamantair omdat ze zo leuk kan zwaaien?

Het antwoord op de quizvraag is eigenlijk simpel: als Nederlanders racisten zijn, ben ik met trots Nederlander.

Ik begrijp trouwens dat Amerigo met pensioen is. Krijgt Sinterklaas nu een zwart paard? 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie