Nederlands 'Barcelona' wint niet van Luik
Binnenland

Nederlands 'Barcelona' wint niet van Luik.

Als u sommige analisten moet geloven is Ajax inmiddels ploegen als Real Madrid en Manchester City qua spel voorbijgestreefd. Zelden werd er één ploeg zo bewierookt als de equipe van Erik ten Hag. Kasper Dolberg, André Onana, Matthijs de Ligt, David Neres, Donny van de Beek en Hakim Ziyech, de extreem opgehemelde Frenkie de Jong zouden inmiddels tientallen miljoenen euro's waard zijn. Volgens de site Transfermarkt is de totale selectie Ajax-selectie 229 miljoen euro waard.

Waar men dat op baseert? Moeilijk te zeggen. Op basis van het feit dat ze in staat zijn de bal naar de juiste kleur te spelen misschien. Daarnaast: het is maar wat de gek ervoor geeft natuurlijk. De selectie die al vier zó goed is, ieder ander elftal overstijgt, Nederland domineert en geheel volgens de visie van Johan Cruijff voetbalt. Het Leidseplein kijkt al vier jaar verlaten toe.

Gisteren traden de Amsterdammers in Champions League-verband aan tegen Standard Luik. Voor Ajax natuurlijk peanuts. Hallo: 'wij zijn Ajax wij zijn de beste'. Toch?

Blijkbaar niet. Grote delen van de wedstrijd werden de Amsterdammers weggespeeld. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2, gezien de kansenverhouding kwam Ajax daar nog goed mee weg. En nee, we hebben helemaal niets tegen Ajax. Hun eventuele succes in Europa is zeer belangrijk voor de Nederlandse status in Europa want van PSV, Feyenoord en Vitesse hoeven we al helemaal niets te verwachten.

Maar goed. "It Ain't Over 'til It's Over", aldus Erik ten Hag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →