Update: Tweede NL'se dode in Alpen
Buitenland

Update: Tweede NL'se dode in Alpen.

Waar de lawine in het Franse ski-oord Tignes uiteindelijk wonderwel geen slachtoffers eiste, is er nu bij een zware lawine in Savoie in ieder geval één Nederlander omgekomen. Twee andere Nederlanders worden volgens Buitenlandse Zaken nog vermist. 

De Franse krant le Dauphine Libéré meldde vandaag dat het lichaam van een Nederlandse snowboarder is gevonden. Twee andere skiërs worden dus nog worden vermist.

De skiërs zijn tussen de 20 en 25 jaar oud en hebben zich volgens de krant buiten de piste begeven. Een sms die een van de skiërs na het ongeval wist te versturen, werd pas na een uur opgemerkt. De zoekactie die in de avond op touw werd gezet is deze ochtend hervat. 

Update 16.55 uur:

De plaatselijke politie meldt tegenover het ANP dat inmiddels het lichaam van één van de twee vermiste skiërs is gevonden. Het is nog niet bekend om wie het gaat maar het lichaam werd gevonden in de buurt van de plek waar de andere overleden Nederlander gevonden is. Inmiddels is wel bekend wie dat is, namelijk een 22-jarige student uit Nijmegen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →