Nederlands marineschip blijft thuis, want personeelstekort

Nederlands marineschip blijft thuis, want personeelstekort 

22 april 2021 - 12:30

Tja, dat krijg je dus van al die bezuinigingen op Defensie: het marinefregat Zr.Ms. Van Speijk gaat na vier jaren trouwe dienst vanaf de zomer 'uit de vaart'. De oorzaak is een ernstig tekort aan personeel, zo slaat het ministerie van Defensie alarm. Inmiddels is de bemanning geïnformeerd.

Dus mochten de Britten - je weet het maar nooit met die Brexit - toch een vijfde episode willen toevoegen aan de oorlogen met ons landje uit de zeventiende en achttiende eeuw, of toch die Duitsers ons alsnog willen inlijven (al geven wij toe dat het wel een tikkeltje omslachtig is om dat via zee te doen), dit is hun kans!

Triest maar waar: door het personeelstekort binnen de marinevloot moesten bemanningsleden van de Zr.Ms. Van Speijk al veelvuldig elders invallen. Bijvoorbeeld bij het zusterschip Zr.Ms. Van Amstel. Defensie meldt dat het gebrek aan technisch personeel het grootste probleem is. Door de Van Speijk vanaf de zomer aan de kant te laten liggen, kan de bemanning structureel op andere schepen worden ingezet.

Nu zijn wij bij PowNed de beroerdsten niet, dus helpen wij het ministerie graag aan extra personeel. Denkt u dat u aan onze nationale vloot wat toe kunt voegen? Solliciteren kan hier.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.