Nederlandse CEO's hebben maling aan Balkenendenorm 

29 december 2017 - 10:23

De top van het bij de beurs genoteerde Nederlandse bedrijfsleven graait per jaar gemiddeld 6,9 miljoen euro bij elkaar. Alleen in de VS en Zwitserland worden er door topbestuurders meer euro's bij elkaar geharkt.

Daar waar de gemiddelde Nederlander ieder jaar overstapt van zorgverzekeraar of energieleverancier, om maar wat van hun zuurverdiende euro's te kunnen besparen om überhaupt een keertje op vakantie te kunnen, hebben Nederlandse bestuurders schijt aan u en de Balkenendenorm.

Uit cijfers van financieel persbureau Bloomberg blijkt dat onze CEO's zelfs die in Germania en Brittania voor blijven qua loon. Iets met VOC-mentaliteit?

Daar waar de bestuursvoorzitters in Frankrijk 70 keer, in Zweden 66 keer, in Oostenrijk 49 keer en in Noorwegen 20 keer het gemiddelde inkomen verdienen, zitten de grabbelaars in ons kikkerlandje maar liefst op 171 KEER HET GEMIDDELD INKOMEN! Waar een klein land groot in kan zijn, nietwaar?

Het onderzoek is gebaseerd op de inkomens (inclusief bonussen en andere extraatjes, zoals aandelenoptieregelingen) van de bazen van bedrijven die zijn opgenomen in de belangrijkste beursindices. De top van Nederland is:

*Royal Dutch Shell  Marjan van Loon
*Unilever                Paul Polman
*ING Groep             Ralph Hamers
*Heineken              Jean-François van Boxmeer
*ASML                   Peter Wennink

Denk daar nog maar even over na, als u uw auto vol tankt bij Shell, met oud en nieuw een lekker Heineken biertje doet en daarna deelneemt aan een van de georganiseerde nieuwjaarsduiken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie