Nederlandse drugs overspoelen Franse pistes
Buitenland

Nederlandse drugs overspoelen Franse pistes.

De Franse Gendarmerie in het popiejopie ski-plaatsje Tignes heeft het er maar druk mee, het opsporen van Nederlanders die helemaal waus van de drugs van de pistes afsjezen. Een xtc-pilletje, een lijntje coke en/of een dikke joint schijnen het skiplezier naar een andere dimensie te brengen.

Anyway, de politie wil dat de drugsoverlast stopt. Het gaat vanaf heden streng optreden tegen iedereen die wordt gesnapt met verdovende middelen, dat betekent in praktijk snelrecht met als mogelijke uitkomst een celstraf van minimaal twaalf maanden.

Maar wat zien de Franse autoriteiten eigenlijk als een 'drugsprobleem'? Wel, in het seizoen 2015/2016 werd er maar liefst 475 (!1!!) kilo aan verdovende rotzooi geconfisqueerd. Dat aantal bestond uit 440 kilo wiet, 22,5 kilo cocaïne en 16.000 xtc-pillen. Het gros was afkomstig uit Nederland.

Douaniers doen hopeloze pogingen drugs te onderscheppen voordat het ├╝berhaupt de sneeuwtoppen bereikt. Gevalletje dweilen met de kraan open want de grenzen staan wagenwijd open. Voor iedere toerist die wordt gepakt, rijden er op hetzelfde moment weer zes ongehinderd over de grens.

Gelukkig kunt u zich nog wel helemaal klemzuipen, dat scheelt een slok op een borrel. Wij spreken dan ook liever van een halfvol glas.

Alle artikelen geladen. Overzicht →