Nederlandse gemeenten steenrijk door oorlog Oekraïne

Nederlandse gemeenten steenrijk door oorlog Oekraïne 

05 juli 2023 - 11:30

Poetin bedankt, Poetin bedankt, Poetin, Poetin, Poetin bedankt! Nee, dat gaat te ver. Geen liedjes over Poetin. Poetin is een lul. Poetin, mocht je dit lezen, ouwe gek, je bent een LUL! Een enorme LUL. Fuckin Vladimir, kappen met die oorlog. Nu! Iedereen is er klaar mee. Nou ja, iedereen… Misschien de Nederlandse gemeenten niet. Want die worden STINKEND rijk van de oorlog in Oekraïne.

Heh? Ja, niet eens een klein beetje rijk, maar echt stinkend rijk! Hoe zit dat dan? Hebben de Nederlandse gemeenten bloed aan hun handen? Zijn ze op één of andere manier gelieerd aan Poetin? Spekt Poetin op heimelijke wijze de gemeentelijke spaarpotjes? En wat doen de gemeenten daar dan voor terug? Is dit de zo gevreesde lange arm van het Kremlin? Spreken we straks allemaal Russisch en dansen we elke ochtend verplicht de polka? Wat dat betreft: laat de Russische fotomodellen maar komen. Die Doutzen begint toch een oud wijf te worden en is knettergek. Doe ons dan Irina Shayk maar. Poh, wat een Russisch lekkertje is dat.

Maar nee, het zit anders. Het heeft te maken met de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Toen de oorlog begon en de Oekraïners allemaal massaal dachten van: jo, Poetin, hier hebben we geen zin in, wegwezen, en allemaal in de auto sprongen en huis en haard achterlieten, moest Nederland natuurlijk ook iets doen. Want vluchtelingen komen ook naar Nederland, dat wist u misschien al. De staat bedacht toen dat gemeenten die vluchtelingen zouden opvangen hier financieel niet minder van zouden mogen worden.

En dus kregen gemeenten van het Rijk niet alleen geld voor het gereedmaken van onderkomens maar ook honderd euro per dag uitgekeerd per opvangbed. En of dat bed door een vluchteling beslapen wordt of niet, dat doet er dus helemaal niet toe. Nou, dat is dus behoorlijk lucratief geweest. Zo houdt Almere 6,9 miljoen over aan de opvang en het Groningse Oude Pekela 9 miljoen euro. En dat terwijl zelfs Oekraïense vluchtelingen hier niet dood gevonden wilden worden! Naar het schijnt is in Almere en in Oude Pekela al geen maanden meer een Oekraïner gezien! Dat is makkelijk verdiend!

Ondertussen spant Amsterdam uiteraard de kroon. Die mogen liefst 33,4 miljoen euro bijschrijven!

Even wat bedden neerpleuren, wachten op Oekraïense vluchtelingen, daar honderd euro per dag voor vangen en dan hopen dat de vluchtelingen uiteindelijk lekker ergens anders gaan verblijven. Katjing! Nou kan je het overgebleven geld gewoon terugstorten naar het Rijk, maar de gemeente Oude Pekela heeft een andere bestemming bedacht. De Groningers stoppen het geld in dierenweides, de renovatie van de molen en, nu komt het, wandelommetjes… Okee!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml