Nederlandse tabaks- en alcoholprijzen bijna verdubbeld
Binnenland

Nederlandse tabaks- en alcoholprijzen bijna verdubbeld.

Het Europese statistiekbureau Eurostat heeft een rapport naar buiten gebracht die de Europese inflatie per land onder de loep heeft genomen. Zo blijkt uw geld sinds de milenniumwissel met 36 procent in waarde verminderd te zijn.

Rokers en nuttigers van een alcoholisch drankje worden door de overheid lekker zwaar belast. Sinds 2000 zijn de prijzen hiervan met 95,1 procent gestegen. Als het aan staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid ligt, gaan die prijzen binnenkort nog veel en veel verder oplopen. Een kratje bier zou minimaal twintig euro moeten gaan kosten. Ook moeten aanbiedingen verboden worden van Blokhuis.

Wat te denken van de gezondheidszorg? Naast dat achterlijke systeem dat u meer zorgpremie betaalt en dan via een omweg weer een gedeelte terugkrijgt, zijn de prijzen in deze categorie gestegen met maar liefst 69,1 procent. 

Woonlasten zijn uiteraard ook gestegen in prijs. De kosten voor wonen inclusief gas, licht en water zijn in zeventien jaar 57,5 procent duurder geworden.

Communicatie is goedkoper geworden. Ten opzichte van het jaar 2000 betaalt u 29 procent minder dan toen. Communicatie omvat onder meer internetten, bellen vanuit het buitenland en smartphones.

Roemenië hardst getroffen

Roemenen hebben het het allerberoerdst. Zij zagen hun geld in zeventien jaar liefst 257(!1!!) procent in waarde dalen, het hoogste percentage van de gehele Europese Unie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →