Nederlandse Tweede Kamer-vlag kostte 'prikkie'
Binnenland

Nederlandse Tweede Kamer-vlag kostte 'prikkie'.

Woehaha, wat een grap. Huisarchitect meesteroplichter Askon Eden heeft goud geld verdiend aan de nieuwe Nederlandse vlag die de Tweede Kamer siert. Want een standaardvoet van grenen en mdf is vanzelfsprekend niet chic genoeg, vlaggendoek van satinette is voor schooiers en het totale formaat was ook al niet voldoende. 

Eden heeft zich daarom van zijn beste duurste kant laten zien. Grenen en mdf werd perenhout, satinette werd polyester en het totaalformaat is opgerekt van 2,90 meter naar 4 meter exact. 

Dat mag best wat kosten. Het voormalige 'lullige dingetje' is nu een hypermoderne vlag en voor niets gaat de zon op in huize Eden. Prijs van het eerste exemplaar: 500 euro. Prijs van de nieuwe: 12.000 euro. Dat is maar vierentwintig keer zoveel, joh.

Ach, als de Tweede Kamer er maar content mee is en dat is het geval. Kamervoorzitter Khadija Arib is verguld: "Deze nieuwe vlag past veel beter bij de grootte van de zaal en straalt zo wat meer grandeur en klasse uit in het Nederlandse huis van de democratie."

Alle artikelen geladen. Overzicht →