NL'se verkrachter werd baas van Duits azc 

17 november 2016 - 12:58

Een 51-jarige Nederlander wordt in Duitsland berecht omdat hij daar een 22-jarige asielzoekster verkracht zou hebben. Paul van M. kon in Germanië directeur van een asielzoekerscentrum worden terwijl hij in Nederland al een waslijst aan misdrijven heeft begaan.

De man is zeventien keer veroordeeld in Nederland en één keer in België. In 1997 vergreep de omniviezerik zich aan zijn 14-jarig nichtje en hij is verder veroordeeld wegens vervaardiging van verdovende middelen, heling, valsheid in geschrifte, diefstal en witwassen. Een aanklacht voor verkrachting van zijn vriendin kon niet bewezen worden.

Zijn criminele carrière verhinderde hem niet om directeur te worden van een asielopvang in Finnentrop-Heggen. De autoriteiten zouden alleen naar een Duits VOG hebben gevraagd. Sinds juni zit hij vast wegens viervoudige verkrachting, lichamelijke mishandeling en schade berokkenen aan de gezondheid. Uit DNA-tests is gebleken dat zijn slachtoffer zwanger van hem is geweest, schrijft het AD.

De zaak doet denken aan die van Robert M.: de kindermisbruiker had in Duitsland al een veroordeling op zijn naam staan maar kon in Nederland weer gewoon aan de slag.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.