Nederlandse vrouw ontvlucht IS
Buitenland

Nederlandse vrouw ontvlucht IS.

Een op haar zeventiende tot de islam bekeerde Nederlandse vrouw is uit de handen van IS ontsnapt. Laura Angela Hansen heeft zich inmiddels gemeld bij Koerdische strijders in Noord-Irak.

Hoe het allemaal zover kwam legt de nu 21-jarige Laura uit in een interview met tv-zender Kurdistan24. De vrouw was al ruim vier jaar trouw aan de islam, waarna haar man haar afgelopen september wijsmaakte dat zij samen op vakantie zouden gaan. Ook zouden ze even een tussenstopje maken om wat centjes naar vluchtelingen te brengen. Vervolgens dropte haar man haar totaal tegen haar wil in, in Raqqa (de zelfverklaarde hoofdstad van IS). Laura zat naar eigen zeggen gevangen in een huis dat bewaakt werd door mannen met baarden en geweren.

Later verhuisden Laura en haar man naar Mosul, gelegen in Noord-Irak, zo meldt de NOS. Haar vader zou haar samen met haar twee zoontjes geholpen hebben om Koerdische strijders te bereiken. Het Ministerie van Buitenlandse zaken wil het verhaal overigens niet bevestigen. Zij willen alleen kwijt dat er door een Nederlandse vrouw om hulp is gevraagd bij de Nederlandse ambassade in Irak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →