Nederlandse zomer is kut en blijft kut

Nederlandse zomer is kut en blijft kut 

31 juli 2023 - 10:48

OPINIE - Klotenweer in de zomer, wie is er niet groot mee geworden? Maar deze zomer, juist nu klimaatverandering in de rest van Europa voor ongekend zomerse temperaturen zorgt, spant de kroon. Waar vroeger nog weleens een zonnestraaltje door het wolkendek scheen, is het nu alleen maar regen, regen, regen, regen en gezeik dat op ons neerstort. Er zit niets anders op dan te vliegen naar Zuid-Europa, of met de auto snel richting een Franse camping te vertrekken.

Want dit gezeur gaat toch helemaal nergens meer over. Het is verdomme al bijna augustus en nog steeds lijkt het wel alsof we midden in fucking oktober zitten. En dat is niet iets van de afgelopen weken, het is de hele zomer al gedoe en gezeik. Het is grijs, het is grauw, het regent bijna elke dag. Slechts heel af en toe kan je zonder risico naar buiten omdat er iets van een zonnetje zichtbaar lijkt te zijn, maar zelfs dan moet je alsnog een lange broek aan. En dat willen we niet. We hebben recht op zomer!

En krijgen we zomer? Nee! Sterker nog: we krijgen morgen gewoon weer een code geel aan onze broek. Onweersbuien, hagel, de hele shitshow gaat weer los. Code geel treft Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland en het Waddengebied. Heel Nederland dus, behalve die gekke Brabo's en Limbo's.

Maar we zijn positieve mensen. Na regen komt immers zonneschijn. Dus het wordt beter. Toch? Nou, nee. Vergeet het maar. Ook na morgen komt het weer met bakken uit de lucht. De dagen daarna ook en de dagen daarna ook. Het kan weleens de natste week ever deze zomer worden met vijf tot tien millimeter neerslag per dag! Heel misschien breekt er vrijdag wat zon door, aldus het KNMI, maar als het al gebeurt, dan is het heel summier en magertjes. Zo'n waterig kut zonnetje waar je geen ene mallemoer aan hebt. Het is niet dat het vrijdag ineens dertig graden is en alle dames topless bij de zwemvijver liggen.

Het is kut en het blijft kut.

Hoe nu verder? Maken we ons zorgen om het klimaat? Ja. We willen zomer. En zolang die door klimaatverandering niet onze kant op komt, zit er niks anders op dan naar de klimaatverandering toe te vliegen. Ons advies is dus: fuck de Nederlandse zomer, berg de voortent maar weer op, rijdt de caravan terug naar de stalling en vlieg lekker naar de Costa Brava.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.