'Neerknallen Haagse steker gebeurde rechtmatig' 

14 november 2018 - 15:00

Het zou ook wat zijn als het niet zo was, maar goed in Nederland weet u het maar nooit natuurlijk. Het Openbaar Ministerie heeft na onderzoek van de recherche geconcludeerd dat de agenten met het neerschieten van Malek F. - die daarvoor meerdere mensen had neergestoken - 'rechtmatig' hebben opgetreden.

Bij de aanhouding op Bevrijdingsdag hebben drie agenten in totaal negen keer geschoten. Het waren zeven gerichte schoten en twee waarschuwingsschoten. F. raakte gewond. Hun handelen was in lijn met de politie-instructies om de man aan te houden.

Uit het onderzoek blijkt dat Malek de Steker ondanks vele waarschuwingen zijn wapen niet wilde neerleggen en juist met een getrokken mes op een van de agenten afkwam. Deze agent en zijn collega schoten toen min of meer gelijktijdig op de benen van de verdachte. Op de grond bleef de houding van de verdachte bedreigend, liet hij het mes nog niet vallen, en maakte hij aanstalten weer op te staan of zichzelf iets aan te doen. De agenten schoten opnieuw.

Kort daarna kwam een speciale eenheid die hem met een taser onder controle bracht en aanhield. De rechtszaak tegen deze man staat gepland voor dit voorjaar.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie