Negen aanhoudingen in witwaszaak, huis Jumbo-baas Van Eerd doorzocht

Negen aanhoudingen in witwaszaak, huis Jumbo-baas Van Eerd doorzocht 

13 september 2022 - 10:53

De FIOD en de politie hebben vanochtend in een omvangrijk witwasonderzoek liefst negen mensen van hun bed gelicht en verschillende huizen doorzocht. Een van die huizen betreft het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd in Heeswijk-Dinther in Noord-Brabant, maar of hij ook een van de verdachten is, is niet duidelijk (ja, natuurlijk!).

Dan heb je zo'n groot vermogen opgebouwd en moet je nog de boel belazeren... Hoe dan ook, spanning en sensatie: "Het witwassen gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport, aldus het OM. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel. De hoofdverdachte wordt gezien als spin in het web. De medeverdachten wordt verweten dat zij in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij de fraude", schrijft het ANP.

Een verslaggever van Omroep Brabant laat weten dat hij medewerkers van de FIOD het huis van de Jumbo-baas en dakar-racer in en uit ziet lopen. Verhuisdozen worden naar binnen gebracht en er wordt gezocht in een auto. Ook de familieleden van de topman zijn naar het huis gekomen. Jumbo zelf wil nog niet reageren maar eerst een en ander uitzoeken. Het Financieele Dagblad (FD) meldt op basis van een bron dat er eveneens een inval is gedaan bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml