Negen jaar cel voor homo-mishandeling
Buitenland

Negen jaar cel voor homo-mishandeling.

Een Amerikaan is gisteren veroordeeld tot liefst negen jaren achter tralies voor het aframmelen van twee homoseksuelen. De mishandeling vond plaats in mei 2015 tijdens een barbecue in Dallas.

Daar had een homoseksuele man met zijn handtas een tikje uitgedeeld aan de boomlange Bayna Lekheim El-Amin. Deze laatste zou de aanvaller en zijn vriend kort daarvoor 'flikkers' hebben genoemd. 

El-Amin (42) was duidelijk niet verheugd over de fysieke correctie en liet zijn ongenoegen blijken door Jonathan Snipes, de handtasdrager, en zijn maat Ethan York-Adams neer te rammen, zoals is te zien op onderstaande video. El-Amin stampt op het hoofd van Snipes en smijt een zware houten stoel richting het koppel.

Volgens de rechter was het een wonder dat niemand ernstige verwondingen overhield aan de matpartij, schrijft New York Daily NewsEl-Amin beweerde aanvankelijk dat Snipes bewapend was, maar dit bleek onwaar. Verder zei hij nooit de term 'flikkers' te hebben gebruikt en zou hij zelfs een verleden als homo-activist hebben. 

'Ras speelt geen rol in vonnis'

Snipes is niet aangeklaagd voor de tik met de handtas. Ook verklaarde de rechter tijdens de zitting dat het ras van El-Amin geen rol had gespeeld in het vonnis, zoals de veroordeelde beweerde.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →