Negenentwintig

Negenentwintig 

17 augustus 2020 - 12:49

Deze week is mijn vriendin Lena jarig. Negenentwintig is een sublieme leeftijd. Oké, je bent nog geen dertig maar daar staat tegenover dat je de achtentwintig eindelijk voorbij bent. Lena is de meest enigmatische, intelligente, bedachtzame, avontuurlijke, de hele wereld in haar handpalm dragende vrouw die ik ken.

Ze is ook erg mooi, maar prefereert dat over haar uiterlijk niet te veel gezegd wordt. Volgens haar is het seksistisch om te zeiken over het uiterlijk van mensen, vooral van vrouwen. Lena vindt dat in de appreciatie van de vrouw als persoon haar schoonheid of het gebrek daaraan geen enkele rol mag spelen. Mannen kijken te vaak naar vrouwen als naar een afbeelding, zonder te letten op wat achter de figuur verscholen zit. Ze heeft gelijk. Houd op met vrouwen te keuren als een stuk vlees!

Nu moet ik persoonlijk wel toegeven dat ik mooie vrouwen een stuk aantrekkelijker vind dan lelijke vrouwen. Neem nu een vrouw van honderdtwintig kilo met een snorrebaard, haar onder de oksels tot aan haar middenrif, driehonderd puisten of aanzetten daartoe in haar gezicht, en knieën die opgezwollen zijn van het vastgehouden water. Is het verantwoord om deze vrouw niet na te fluiten op straat, niet in haar richting te fluisteren: ‘Schatje wil je naar bed met mij?’, en haar niet uit te nodigen voor een koele cocktail in een hippe bar? Je zou kunnen zeggen: nee, dat is niet verantwoord. En toch zullen de meeste mannen beweren: ‘Natuurlijk is dat verantwoord. Wa denkt die klomp wel? Dat ik haar na ga fluiten? Vergeet het!’ En dat is dus seksisme. Maar goed, over de schoon- of lelijkheid van vrouwen ga ik binnenkort een boek schrijven, getiteld ‘Doutzen Kroes Is Niet Mooi Genoeg’.

Lena is jarig, dat is het belangrijkste van deze week. Het beste cadeau dat ik haar zou kunnen schenken is stoppen met roken. Daarom ga ik haar het tweede beste cadeau schenken. Wat zal dat worden? Ik weet het nog niet goed. Wel weet ik dat Lena dol is op de Volvo 164 uit de jaren zeventig, maar helaas heeft ze geen rijbewijs en ik rijd ook al geen auto. Ze is trouwens ook dol op de Mercedes SL uit de jaren vijftig, en de Opel Kapitän uit de jaren zestig. En een ghettoblaster, dat vindt ze ook prachtig, zo’n vintage ghettoblaster met cassettebandjes, die twintig kilo weegt, en die je kunt meetorsen op je ene schouder, terwijl op hoog volume ouwe soulsongs uit het toestel knallen.

Ik zie het Lena wel doen, met die machine over straat baladeren, en luid medezingen met Earth, Wind & Fire. En als het geen ghettoblaster wordt, dan misschien een abonnement op De Frankfurter Allgemeine. Lena spreekt en schrijft zeven talen, zodat Duits geen enkel probleem voor haar vormt. Wel een probleem is dat haar grootvader Jan in de oorlog door de Duitsers van z’n brommer werd geschoten met een katapult. De moffen waren soms echte geinponems, en voor de grap schoten ze dan niet met een geweer, maar met een katapult of een blaaspijp. M’n eigen grootvader Frans kreeg een pijltje uit zo’n blaaspijp in z’n ene oog en werd zodoende halfblind. M’n grootmoeder Maria heeft de feldwebel die had geschoten nog met de koekenpan op de kop geslagen. Hoe dan ook vind ik wel een gepast geschenk voor m’n geliefde Lena.

Tevens zal ik, indien ik de tijd kan vrijmaken, een verjaardagstaart voor haar bakken, met negenentwintig kaarsjes erop. Nochtans ben ik niet zo’n taartenbakker, eerder een koekenbakker. Misschien bak ik wel een Bossche Bol voor haar. Of een pain à la grecque. En voor ik het vergeet: ik ga haar ook een goeie beurt geven, zoals weliswaar vijf keer in de week gebeurt, maar deze week zal het een superbeurt zijn! Lang Leve Lena!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.