Nep-agenten lichten Iraans echtpaar op 

09 augustus 2017 - 15:45

Een Iraans koppel is gisteren in Hoofddorp op geraffineerde wijze bestolen van 4.500 euro, de centjes die bedoeld waren om Europa mee door te kunnen reizen.

De twee Iraniërs werden tijdens een ommetje vanuit hun hotel aangesproken door iemand die zich voordeed als toerist. De 1.60 meter korte man (met Indiaas uiterlijk) vroeg hen naast de weg ook of het duo geld misschien wilde wisselen.

Het echtpaar weigerde dat waarna de handlangers van de 'toerist' hun kans schoon zagen. Met nagemaakte politiepassen vorderden zij vervolgens al het geld dat het rondreizende koppel op dat moment op zak had. De briefjes moesten zogenaamd op echtheid worden gecontroleerd.

Nadat de oplichters het geld hadden 'gescreend' stopten ze het terug in de handtas van de Iraanse vrouw. Later bleek er een wisseltruc plaats te hebben gevonden en waren alle bankbiljetten foetsie.

Het signalement van de twee nepagenten is helaas niet erg duidelijk. Zo droeg de één oranje werkkleding en was de ander gekleed in het blauw. Wij schatten in dat gemiddeld 2 miljoen er dagelijks zo bij lopen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie