Nida baalt: El Ouali = niet het beste raadslid
Binnenland

Nida baalt: El Ouali = niet het beste raadslid.

Kreeg wel veruit de meeste stemmen, maar externe factoren (laten we het maar zo zeggen) hebben de jury toch anders doen besluiten. Wie is het dan wel geworden, want dat is immers veel belangrijker. *Tromgeroffel*...Johnas van Lammeren van de Partij van de Dieren steeg de anderen naar de kroon.

Toch liet de jury NIDA'er El Ouali niet compleet in de kou staan. Hij kreeg de troostpublieksprijs.

Zoals gezegd verliep de verkiezing erg chaotisch. Nadat wij eerder al een voorzetje gaven over hoe een polletje te kapen is (ging over de eventuele winst van een DENK'er), kopte GeenStijl de voorzet regelrecht in de kruising door massaal op te roepen te voorkomen dat een moslim met de winst aan de haal zou gaan.

Dat verliep in eerste instantie averechts, want El Ouali kreeg binnen een mum van tijd duizenden extra stemmen. De servercapaciteit van de site kon al die stemmen niet aan, waarop de verkiezing stilgelegd werd.

El Ouali kreeg weer de meeste stemmen

Gisteravond, tijdens het NPO1-debat, werden mensen toch weer 45 minuten in de gelegenheid gesteld te stemmen. Elke kandidaat begon weer op nul. El Ouali kreeg vervolgens 3.496 stemmen, Van Lammeren 621 stemmen en Brink en Willemien Treurniet van ChristenUnie kregen er ook een paar.

Eindstand: Johnas van Lammeren wint

De duizenden uitgebrachte stemmen ten spijt, besloot de jury uiteindelijk toch dat Johnas van Lammeren als winnaar aan te wijzen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →