Niemand haalt theorie-examen rijbewijs  

08 januari 2016 - 08:29
Het theorie-examen dat mensen moeten afleggen die een rijbewijs willen halen is zo moeilijk dat het in het derde kwartaal van 2015 slechts 38 procent slaagde.
Volgens de Telegraaf is dat een historisch dieptepunt. Irene Heldens van het CBR zegt dat het onduidelijk is waar het aan ligt: "Het is speculeren waar het aan ligt, want inhoudelijk is er niets veranderd voor de kandidaten. De stof die beheerst moet worden is nog hetzelfde als een aantal jaren terug. Alleen de manier van examineren is moderner, maar tegelijkertijd gebruiksvriendelijker geworden." Volgens Heldens moet er nu veel meer geleerd worden en is het niet meer mogelijk alles in een uurtje in je hoofd te stampen. Mogelijk heeft het ook te maken met de de onvoorspelbaarheid van de vragen. "Vroeger kon je nog vragen uit je hoofd leren, maar daar is geen sprake meer van. Die veranderen voortdurend, waarmee het ouderwetse ’plaatjes’ leren verleden tijd is. Ook krijgt iedereen ’eigen’ vragen voorgeschoteld, waardoor afkijken bij anderen onmogelijk is." "Wij zijn ervoor de examens zo betrouwbaar mogelijk te maken en te zorgen dat automobilisten die geslaagd zijn voor het theorie- en praktijkexamen, de verkeersregels begrijpen, inzicht in het verkeer hebben en gevaar herkennen. Daar gaat het ons om", aldus Heldens. "Maar we zijn weer op de goede weg, want het laatste kwartaal van 2015 gaf een verbetering te zien met 41,5%. Dat zie je overigens vaak na een dip."
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie