Niemand raakt nog ergens wijs uit

Niemand raakt nog ergens wijs uit 

22 november 2021 - 11:10

De gebeurtenissen in Rotterdam en andere morbide toestanden hebben als oorzaken: onwetendheid, ontreddering en verwarring. Niemand raakt nog ergens wijs uit. Een kennis van mij kreeg corona, was niet erg ziek, en werd vijf dagen later genezen verklaard. Hij zei: ‘Ik kreeg de eerste verschijnselen op maandag, was dus allicht al ziek, maar toen ik me woensdag liet testen bleek ik negatief, en later kreeg ik koorts en werd corona geconstateerd.’

Dat wil zeggen dat je besmet kunt zijn terwijl de test negatief is. Wat is het nut dan van zo’n test? Betekent dat evenzeer dat je positief kunt testen en gezond kunt zijn? Of impliceert dit soort constateringen dat je zowel ziek als gezond kunt zijn, indien wel of niet getest, dat je CoronaSafeCode geen enkele betekenis heeft, dat je ondanks het in acht houden van anderhalve meter afstand geen mondmasker moet dragen, dat het geregeld wassen van de handen in wezen al zinloos was sinds het begin van de eerste golf, en dat je, als iemand in je gezicht hoest, simpelweg kunt denken: ‘Die heeft een onnozele verkoudheid.’? Liggen er mensen op de IC die beter ergens anders hadden kunnen liggen, bijvoorbeeld op een zachte laag mos in de wouden rond Flevoland? Als je moeite hebt met ademen, kun je dan beter stoppen met roken, of helpt roken tegen het besmet worden met corona? Dat heb in namelijk gelezen in het blad The Lancet: in een ziekenhuis in het Engelse Hull waren alle zeer ernstig zieken en alle overledenen niet-rokers. Met andere woorden, als je door het roken kapotte longen hebt, dan zorgen die ervoor dat het virus je longen links laat liggen.

En hoe zit het ondertussen met de oorlog tussen de gevaccineerden en de niet-gevaccineerden? Die oorlog woedt steeds heviger. Er was zelfs een programma over op NPO3. Een vrouw had zich laten vaccineren en haar oude vader vond dat onzin. Of omgekeerd, dat ben ik even vergeten. Dat de vrouw zich niet had laten vaccineren en haar oude vader wel. Ze werden vijanden van elkaar. De vrouw was er zeker van dat haar vader het virus niet zou overleven, de vader was van oordeel dat z’n dochter dood zou gaan. Of omgekeerd. Hoe dan ook zouden ze beiden voor Kerstmis de pijp uit zijn. Ze verbraken het contact. Tot de dochter haar vader begon te missen, ofschoon je je kon afvragen hoe en waarom je zo’n eikel ooit zou missen. Die vader zag er inderdaad uit als een enorme hufter. Die dochter trouwens ook. Ze liet een bos bloemen bij hem bezorgen, en z’n vrouw, de stiefmoeder van de dochter, vond dat hij die kutbloemen in de papierversnipperaar moest gooien, en de vader zei: ‘Bemoei je er niet mee. Het is mijn dochter. En ik heb niet eens een papierversnipperaar.’ ‘Dat was bij wijze van spreken,’ zei de stiefmoeder. ‘En als jij nu ‘ns bij wijze van spreken je bek dichthield,’ zei de vader.

Hij nodigde de dochter uit om op bezoek te komen en de vijandschap stop te zetten. De al dan niet gevaccineerde dochter ging op bezoek bij de al dan niet gevaccineerde vader. De bloemen stonden in een vaas op de tafel in de kitscherige woonkamer. De stiefmoeder hield zich op de achtergrond. Of zij al dan niet gevaccineerd was, geen hond die er wakker van lag. De vader en de dochter werden weer vriendjes. De stiefmoeder bekeek hen met ogen vol haat. Wie raakt ooit wijs uit de relaties tussen vaders en dochters, tussen mannen en hun zoveelste vrouw, tussen dochters en stiefmoeders, tussen relschoppers en politie, tussen mensen tout court, en tussen onze zwakke lichamen en de duizenden sterke virussen die op komst zijn? Wie zal er ooit wijsraken uit het roemloze einde van de mensheid? Misschien zal het alleen God zijn, die net een sneltest achter de rug heeft en positief heeft getest. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.