Niemand staat op en heeft het lef om te zeggen: 'genoeg is genoeg' 

Niemand staat op en heeft het lef om te zeggen: 'genoeg is genoeg'  

24 september 2021 - 11:22

Door de APB zou je bijna vergeten dat Nederland een immigratieland is en wel eentje van het soort dat ernstig tekortschiet: de asielopvang zit vol en dus zit er niets anders op om de mensen die asiel aanvragen in Nederland, op te vangen in congreshallen. “Het noodscenario van veldbedjes in sporthallen en scholen is niet meer ondenkbaar,” aldus het COA.

En niemand die opstaat om mede te delen dat het noodscenario van veldbedjes in sporthallen en scholen niet alleen ondenkbaar is, maar totaal absurd. Niemand die opstaat om mede te delen dat als de asielopvang vol zit, er niets anders op zit dan de asielopvang te stoppen. Niemand die opstaat en concludeert dat de grenzen dicht moeten. Niemand die opstaat om rationeel te denken laat staan redeneren: als de asielopvang vol zit, moeten we de basis aanpakken en geen oplossingen creëren die garant staan voor weer nieuwe problemen. Niemand die opstaat en het lef heeft om te zeggen: genoeg is genoeg. 

Is er dan niemand in Den Haag voor wie het belang van Nederland en Nederlanders voorop staat? Het egospel dat zich momenteel afspeelt in de Tweede Kamer, gericht op vooral de MinPres bashen, goed in beeld komen en quotes afleveren die opgepikt worden op radio en tv, heeft niets te maken met ‘het volk vertegenwoordigen’. Wél alles met het eigen ego dienen. 

Ondertussen zit de asielopvang vol.

Ondertussen komen er nog dagelijks asielzoekers Nederland binnen.

Ondertussen is er voor Nederlanders onvoldoende huisvesting, laat staan voor asielzoekers.

Ondertussen is er nog steeds geen zicht op een kabinet – en als dat er zou komen, zou het grenzen sluiten voor asielzoekers de laatste prioriteit zijn. 

Ondertussen is het wachten op een sneeuwvlokje dat zich gediscrimineerd voelt door de conclusie ‘vol is vol’.

Nope. Het heeft de prioriteit om ons in de waan te laten dat er een minderheidskabinet geformeerd gaat worden. De Tweede Kamer jankt, huilt en blaft tegen de MinPres maar als de Tweede Kamer er daadwerkelijk zou zijn om het volk te vertegenwoordigen, zou de Tweede Kamer besluiten de vorming van een kabinet grondwettelijk te veranderen: de grootste partijen die tezamen 76 zetels hebben, worden verplicht tot samenwerken. Samen zijn zij door de meerderheid van Nederlanders gekozen, het is hun táák om samen te werken. Het is hun táák om dit land vooruit te helpen. Maar de Tweede Kamer egootjes denken aan zichzelf: bij zo’n voorstel is de kans dat zij zelf ooit in vak K terecht komen, miniem.

Ondertussen kun je alleen maar concluderen dat deze Tweede Kamer er een sport van heeft gemaakt om ons, de bevolking, in een angstpsychose te dwingen en tegen elkaar op te zetten. Twee dagen per jaar blaffen tegen de MinPres, en alle overige dagen ja en amen roepen in de hoop de eigen carrière vooruit te helpen. Vanaf morgen kunnen derhalve alleen nog gevaccineerde mensen zich vrij door Nederland bewegen. En natuurlijk de asielzoekers die ook vandaag weer onderweg zijn naar Nederland, om opgevangen te worden in congreszalen en sporthallen. Je zou ze bijna opvangen in de theaters en bioscopen. Want ongetwijfeld zijn asielzoekers daar zonder QRankzinnigheid of vaccinatie nog van harte welkom. Je bent immers een immigratieland of niet. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.