Niemand wil meer bij Belastingdienst werken
Binnenland

Niemand wil meer bij Belastingdienst werken.

De grote uittocht bij de Belastingdienst zet door: bij de grote reorganisatie hebben inmiddels 6.900 belastingambtenaren aangegeven te vertrekken. Dat is bijna een kwart van het totaal en veel meer dan de 4.300 vrijwillige vertrekkers waar de Belastingdienst op gehoopt had. 

Volgens ambtenarenvakbond NCF lopen complete afdelingen leeg, meldt de NOS op basis van berichtgeving uit het FD. Vooral medewerkers in het hogere segment verlaten hun werkgever massaal. Ze kunnen dan ook rekenen op een gunstige vrijwillige vertrekregeling van maximaal 75.000 euro. 

De NCF denkt dat de medewerkers van de Belastingdienst klaar zijn met alle reorganisaties en daardoor in groten getale vertrekken. "Na vijftien jaar reorganiseren zijn mensen het helemaal zat", zegt Albert van der Smissen van de NCF. "Vijftien jaar geleden werkten er nog 42.000 mensen bij de Belastingdienst, straks nog maar 24.000." 

"Slecht spelersbeleid"

De pennenlikkers met lagere functies komen er overigens niet zo goed vanaf: hun pensioen wordt gekort en ze moeten drie jaar lang afzien van een WW-uitkering. "Slecht spelersbeleid", volgens Van der Smissen. "De Belastingdienst is een topclub die de topspelers verkoopt en blijft zitten met verdedigers en robots."

Het ministerie van Financiën maakt zich overigens geen zorgen, omdat al 1.000 van de 6.900 vertrekkers aangegeven hebben toch te willen blijven. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →