Upd: PowNed goes Veghel, Sinterklaas welkom?
Binnenland

Upd: PowNed goes Veghel, Sinterklaas welkom?.

Met nog iets minder dan acht maanden te gaan is de grote vraag: in welke stad wordt dit jaar de landelijke intocht van Sinterklaas gehouden? Tot op heden heeft geen enkele gemeente zich bij de NTR gemeld met het verzoek het kinderfeest te organiseren.

Het is zelfs zo erg, dat de NTR een brandbrief heeft moeten sturen aan burgemeesters in een poging hen over te halen de organisatie op zich te nemen. Waarom niemand wil? Omdat het touw rondom de nek van dit feest de laatste jaren vakkundig aangetrokken wordt door Jerry Afriyie en consorten. Ellenlange discussies over hoe Zwarte Piet er nu eigenlijk uit hoort te zien. Wat is racistisch? Wat is politiek correct?

Het binnenhalen van de intocht staat dus gelijk aan problemen en daar zitten gemeenten niet op te wachten. Toch wil de VVD in het Brabantse Meijerstad graag dat de gemeente Veghel de Sint dit jaar binnenhaalt. In het programma WAKKER van Omroep Brabant noemt gemeenteraadslid Nick de Laat het massaal laten afweten van interesse door gemeenten "treurig".

Update 11.33 uur: De gemeente Hardwijk staat niet onwelwillend tegenover het organiseren van het Sinterklaasfeest. De Stichting Vrienden van Sinterklaas Harderwijk neemt vandaag met de NTR de mogelijkheden door.

Update 16.25 uur: Onze eigen Mark toog vandaag naar Veghel. Wij wilden dolgraag weten hoe de inwoners tegenover het idee de Sinterklaasintocht in het Brabantse plaatsje te organiseren staan. De beelden krijgt u later van ons.

Alle artikelen geladen. Overzicht →