Niet verwacht: Nederlands Elftal laat u stikken
Sport

Niet verwacht: Nederlands Elftal laat u stikken.

Nou, zeg maar vast au revoir tegen het WK volgend jaar zomer in Rusland. Het Nederlands Elftal heeft zojuist onder toeziend oog van Mark Rutte en Bert Koenders kansloos met 4-0 verloren van een ijzersterk Frankrijk. Na het mislopen van het EK in 2016 moeten we ook dit eindtoernooi aan onze neus voorbij laten gaan. Statistisch gezien kan het nog wel, maar die kans is even klein als een verzoening tussen PowNed en Anne Fleur Dekker.

We kunnen de schuld neerleggen bij de KNVB, dat voormalig bondscoach Danny Blind veel te lang de hand boven zijn hoofd hield. Of bij de spelers. Bij John Troost die ongevraagd zogenaamd positieve energie in het lichaam van bankzitter Robin van Persie propte. Bij de supporters, die zichzelf al jarenlang continentaal voor lul zetten. Of bij Geert Wilders.

Laten we het houden op collectief falen. Dan heeft iedereen het een beetje gedaan. Eerlijk gezegd is het nog het meest lullig voor afreizende oude Nederlandse geilneven, die in de buurt van de hemelpoort in Rusland wellicht nog snel een zestig jaar jonger meisje hadden kunnen trouwen. En voor alcoholisten die hun half uitgevallen lever in het wodka-paradijs nog een goede dienst hadden willen bewijzen.

Wat zegt u? Een wedstrijdverslag? Niet nodig lijkt ons. Aantal doelpogingen Nederland: NUL. Man van de wedstrijd: Kevin Strootman. Zo'n beetje elke bal aan een Fransman geven en als bonus een rode kaart pakken. Chapeau.

Bingokaart

Terwijl u dit artikel leest, staan de spelers voor het oog van de camera ongetwijfeld weer allemaal halfslachtige dooddoeners (geleerd bij mediatraining) te verkondigen. Pak uw bingokaart erbij en streep aan welke zinnen u voorbij hoort komen.

*We hadden er zo'n goed gevoel over

*We hebben de supporters in de steek gelaten

*We hadden een collectieve offday

*We hebben er met zijn allen keihard voor gevochten

*We moeten de koppen bij elkaar steken en bij onszelf ten rade gaan

*Er had meer ingezeten

*Geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren

Twitter-OPHEF

Op Twitter is inmiddels OPHEF onstaan over Mark Rutte, die bij de 3-0 van Frankrijk breedlachend de Franse president Emmanuel Macron omhelsde.

Nederland toch nog naar het WK?
Ik hoop van niet, armoedig ploegje
Ik geloof er nog in, al wordt het loodzwaar
survey maker
Alle artikelen geladen. Overzicht →